Strona główna
Porady
Kiszonka
Czym wyróżniają się zakiszacze Josilac?
baner

Czym wyróżniają się zakiszacze Josilac?

Zakiszacze Josilac to produkty składające się z wysoko wyspecjalizowanych szczepów bakterii hetero jak i homofermentatywnych, które po zaaplikowaniu i poprawnym przygotowaniu kiszonki wchodzą w symbiozę z naturalnie występującymi bakteriami co znacznie zwiększa efektywność zakiszania.

Josilac

Kolejna cecha wyróżniająca zakiszacze Josilac to zakres działania.

Zawartość suchej masy zakiszanego materiału może się wahać od 25 do aż 65%!

Niekorzystne warunki takie jak wilgotna pogoda czy wysoka pojemność buforowa zakiszanej zielonej masy dzięki zastosowaniu zakiszaczy Josilac również nie stoją na przeszkodzie do otrzymania wartościowej kiszonki.
Optymalizują procesy fermentacji dzięki tworzeniu większych ilości kwasu mlekowego i octowego, przy znacznym obniżeniu ilości kwasu masłowego oraz zapewniają wysoką ochronę przed ponownym nagrzewaniem się pasz.

Oddzwonimy do Ciebie

Skontaktujemy się z Tobą w ciągu 24 godzin w dni robocze

Skontaktuj się z nami

Skorzystaj z konsultacji teraz

Poniedziałek - piątek od 7:00 do 15:00

Wymagane*
Skontaktuj się z nami

Skorzystaj z konsultacji teraz

Poniedziałek - piątek od 7:00 do 15:00